thumbnail

karaciger koruyucu ve kronik hepatite karsi reishi mantari etkileri

KARACİĞER KORUYUCU VE KRONİK HEPATİTE KARŞI ETKİLERİ








KARACİĞER KORUYUCU VE KRONİK HEPATİTE KARŞI ETKİLERİ


Çin’de geleneksel tıpta kullanılan bir mantar olan Ganoderma lucidum, degisik etiyolojilere sahip kronik hepatopatilerin tedavisinde yaygın olarak kullanılmıstır.


Ganoderma lucidum hem akut hem de kronik hepatitin tedavisinde kullanılır. Antienflamatuar ve antifibrotik etkisiyle karaciger sirozunda çok faydalıdır.

In-vitro ve hayvan çalısmalarında G. lucidum ekstraktından elde edilen polisakkarit ve triterpenoidlerin toksik kimyasallar (örnegin CCl4) sonucu meydana gelen karaciger hasarına karsı koruyucu etki gösterdigi bulunmustur (Byun ve Rim, 1987; Wasser 2005).

G.lucidum’dan elde edilen ganodermik asit T ve Z karacigerde tümör gelismesini engellemektedir.
Bu aktif maddelerin Hepatit B virüsüne karsı koruyucu etki göstererek kronik hepatiti önledigi bulunmustur. Ayrıca mantarın misellerinden elde edilen ganodermik asit R ve S ile sporlarından elde edilen ganosporik asit A da kronik heptite karsı koruyucu etki göstermektedir (Chen ve Yu, 1999; Kim ve ark., 1999; Zhang ve ark., 2002; Gao ve ark., 2003a; Wasser 2005).
Journal of Ethnopharmacology dergisinde yayınlanan bir arastırmada, Ganoderma lucidum’dan elde edilen peptidlerin kronik hepatit durumunda görülen yüksek serum AST, ALT enzim aktivitelerini, yüksek MDA degerlerini, düsük SOD aktivitesi ve düsük GSH seviyesini normale döndürdügü ve karaciger koruyucu etkileri oldugu gözlenmistir (Shi ve ark. 2008).Alıntıdır.
Detaylı bilgi / ürün alımı / bayilik  için :
Kamil TÜZÜNEL : 0536 682 43 38

kamiltuzunel@hotmail.com


Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments

Kamil TÜZÜNEL. Blogger tarafından desteklenmektedir.